Парафін у промисловості

У наш індустріальний вік парафін не великий на попит, як це було раніше, але все ж таки його використовують в індустрії і до цього дня.

Застосовується парафін у різних сферах, як у косметиці, так і у фізичних дослідах. Насамперед його використовують у виготовленні свічок та сірників. Парафін є незамінним продуктом у виробництві антикорозійного покриття, мастила для дерев’яних деталей, що труться, бігових лиж і сноубордів. У медицині парафін використовують щодо парафінотерапії, і для виготовлення вазеліну. Парафін навіть додають до продуктів харчування, як харчової добавок E905х. Виробники радіотехніки також використовують парафін у своїх цілях. Наприклад, його додають при виготовленні конденсаторів, намотуванні трансформаторів. Досить рідко їм просочують картон для монтажних плат.

Класифікація парафіну

Весь парафін був розділений на групи, які залежать від якості очищення нафтових парафінів.

П-1 – високоочищений парафін. Його використовують у виробництві жорстких матеріалів, що підходять для пакування продуктів харчування, клейових мас, що мають темперастійку структуру, косметику та медичні препарати.

П-2 також високоочищений парафін. Його застосування поширюється на харчові продукти та косметику. Його застосовують для виготовлення еластичних харчових упаковок та косметичних препаратів.

В2, В3, В4, В5 – високоочищені парафіни. Більшою мірою застосовуються в промисловій галузі. Можуть використовується у виробництві гумотехнічних деталей, таких як манжети, втулки, накладки тощо.

Т-1, Т-2, Т-3, С – очищені парафіни. Їх широко використовують у технічній частині промисловості. Їх використовують у виробництві господарських свічок та інших продуктів народного господарства, синтетично жирних кислот. Ними просочують папір та картон різних видів, покривають дерев’яні та металеві поверхні.

Share