Індустріальні олії – огляд

Індустріальні олії працюють у промисловості та у побутових цілях для мастила різноманітних механізмів.

У такі олії в деяких випадках можуть заливатись антиокислювальні, загущаючі, протикорозійні присадки, що вдосконалюють їх властивості. Лінійка індустріальних масел регулярно поповнюється новими розробками.

Залежно від в’язкості індустріальні олії бувають легкими, середніми та важкими. Легкі індустріальні олії (в’язкість при 50 ° С 5-10 сст) використовуються для змащування високошвидкісних механізмів з невеликим навантаженням. До цієї групи входить масло Л (велосит) і Т (вазелінове), що використовується для змащування прядильних та крутильних механізмів (текстильна галузь промисловості), шпинделів (верстати для металообробки); сепараторна олія Л; швейна олія для швейних, в’язальних та трикотажних машин; приладове масло МВП (t застигання -60 ° С) для змащування вимірювальних приладів.

Середні індустріальні масла (в’язкість при 50°С 10-50 сст) застосовують для змащування вузлів і механізмів, що експлуатуються в середніх швидкісних та навантажувальних режимах. Ця група включає веретенні масла, машинні масла, а також сепараторне масло Т. Такі масла використовуються в багатьох індустріальних сферах; наприклад, для змащування підшипників електродвигунів та гідросистем верстатів для металообробки.

Тяжкі індустріальні масла (в’язкість при 100 ° С 10-30 сст) застосовують для змащування промислового обладнання, що експлуатується при малій швидкості та великому навантаженні, скажімо, ковальсько-пресове обладнання, черв’ячні передачі, зубчасті передачі.

Купити Індустріальні олії і-20 можна в компанії ТОВ “Джеремін”

Share